Categorieën
About

Planduwer ♥️ WordPress

WordPress is de max. Het is de meest populaire en snelste manier om websites te maken. Bijna 40% van alle websites op het internet draaien op WordPress.

WordPress is een open-source Content Management System (CMS). Concreet wil dat zeggen dat WordPress uitermate geschikt is om zonder veel kennis van code een website te bouwen en nadien te beheren. Nu … daar hoort wel een kleine kanttekening bij: wanneer het de bedoeling is om een website te bouwen met een uniek design is een basiskennis HTML en CSS toch wel een must.

“WordPress” is als het ware de basissoftware maar de echte kracht zit hem in het uitgebreide ecosysteem van zogenaamde plugins en thema’s die helpen om op een makkelijke manier extra functionaliteiten aan een website toe te voegen.

WordPress zelf is gratis te downloaden. Er bestaan duizendenden plugins en themes die ook gratis zijn maar in de praktijk beter kiest men in veel gevallen beter voor een betalende versie. Die draaien door de band iets stabieler, zijn beter uitgewerkt én worden met de regelmaat van de klok geupdate door de makers.

Wil dat zeggen dat we met Planduwer enkel en alleen maar met WordPress websites aan de slag gaan? Helemaal niet. Er bestaan nog tal van andere systemen waarmee óók goede sites kunnen gebouwd worden. Als er al een site bestaat die technisch goed in orde is dan is er geen enkele reden om die te herbouwen.

Meer weten? Stuur ons een mail en we bekijken wat er mogelijk is.